Inhoud bewerken
Klik op de knop inhoud bewerken om de inhoud te bewerken/toe te voegen.

Marketing tips voor November

Black friday, broodjes, verkiezingen, bordspellen en een eerbetoon aan de luchtvaart zijn kansen voor contentmarketing in november 2023. Hier zijn vier ideeën voor contentmarketing die je kunt gebruiken in november 2023.

Black Friday & Cyber Monday

Winkel- en e-commercepersoneel heeft maandenlang gewerkt aan vakantieaanbiedingen en/of zou dat op zijn minst moeten hebben gedaan.

Winkelende mensen zullen kortingen verwachten op grote televisies voor Black Friday en Cyber Monday. De deals begonnen met het kopen van de beste voorraad tegen de beste prijzen, zodat de besparingen vallen op verwachtingsvolle shoppers als herfstbladeren in een stijve novemberwind. Er is echter nog steeds tijd om inhoud te creëren voor Black Friday en Cyber Monday om deze inspanningen te ondersteunen – op minstens drie manieren.

Cadeaugidsen.

Maak berichten waarin de beste BFCM-deals voor verschillende groepen worden beschreven, bijvoorbeeld “Hoe je groot kunt besparen bij het winkelen voor kleinkinderen op deze Black Friday”.

Producten in de schijnwerpers.

Stel je een artikel voor over je leverancier of product. Een kledingwinkel kan bijvoorbeeld duurzame bronnen voor het vakantieseizoen bespreken.

Gebruik humor.

 • Ga voor extra punten voor een lach, zoals een BFCM-parodie van sorts.
 • Voorwaarden van toepassing. Bijwerkingen: Onbeheersbaar binge-watchen.
 • Je zou iets soortgelijks kunnen doen: vraag een AI-tool om de advertentietekst voor je winkel voor BFCM te produceren en de resultaten vervolgens te delen in een blogpost.

Nationale Sandwich Dag

3 november 2023 is Nationale Sandwich Dag.

Het is algemeen bekend dat John Montagu, de 4e Graaf van Sandwich, de handige maaltijd in 1762 heeft uitgevonden. Volgens sommigen was Montagu een Britse staatsman en een dwangmatige gokker die de kaarttafel niet wilde verlaten om te eten. Naar verluidt vroeg Montagu zijn bediende om hem rosbief tussen twee sneetjes brood te brengen, zodat hij met zijn handen kon eten, wat een voedselrevolutie in gang zette.

Voor de contentmarketing van je bedrijf in november, laat de artikelen en video’s over sandwiches maar komen. Ter inspiratie kun je een recent artikel bekijken uit Huckberry’s Journal. Huckberry is een mannenkledingmerk met uitstekende contentmarketing.

Het artikel “4th Annual Thanksgiving Leftover Sandwich Competition” is zowel proza, een video, een wedstrijd als een recept voor een cranberry, chili en eendenbroodje.

Speel Monopoly Dag

In de geest van nationale dagen voor zowat alles wat je maar kunt bedenken, Is 19 november 2023 nationale speel monopoly dag. Hoewel deze dag een kans zal zijn voor spellen winkels of winkels die gelicenseerde Monopoly-producten verkopen, zou vrijwel elk bedrijf de datum kunnen gebruiken om boeiende, zoekmachinevriendelijke inhoud te inspireren. Hier zijn een paar voorbeelden.

 • De geschiedenis van Monopoly.
  Duik in de oorsprong en evolutie van het iconische bordspel, waarbij de creatie, het traject van het octrooi en de verschillende iteraties door de jaren heen worden onderzocht.
 • Top 10 meest begeerde Monopoly-eigendommen.
  Onderzoek uw klanten of personeel naar hun favoriete Monopoly-eigendommen en compileer en presenteer de resultaten op een leuke en visuele manier.
 • Monopoly in de populaire cultuur.
  Verken de talrijke verwijzingen, aanpassingen en verschijningen van Monopoly in films, tv-programma’s, boeken en andere media.
 • De wereld rond met Monopoly.
  Toon verschillende internationale edities van Monopoly en benadruk de unieke eigenschappen en culturele aanpassingen van elke versie. Dit kan een winkel helpen die reisgerelateerde artikelen verkoopt.

Maand van de luchtvaartgeschiedenis

November 2023 is een gelegenheid om de geschiedenis van de luchtvaart te vieren.

Deze maandlange herdenking is een knipoog naar de eeuwenoude droom van de mensheid van het vliegen, van de gewaxte vleugels van Icarus tot de met staal beklede reuzen die onze moderne luchten doorkruisen.

Luchtvaart verbindt continenten en brengt mensen dichter bij elkaar. Haar geschiedenis is rijk aan verhalen van moed, innovatie en een vleugje turbulentie.

Contentmarketeers kunnen de luchtvaart benutten om hun contentstrategie voor november te stimuleren. En je hoeft geen Boeing of Airbus te zijn om aan boord te stappen.

 

Hier zijn enkele voorbeelden.

 • Een keukenbenodigdhedenwinkel kan recepten publiceren voor de klassieke vliegtuigmaaltijden uit de jaren 1950.
 • Een golf- of hengelsportwinkel kan een gids samenstellen voor de beste fly-in golfbanen of visplekken.
 • Een eBay-winkel die oude dvd’s verkoopt, kan een lijst maken van films met luchtvaartthema’s.

Reageer:

Nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte van onze nieuwe blogs en artikelen. Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief.

Meer berichten

Volg ons:

Over OMJB

OMJB is een full-service (Web)design en grafish ontwerp buro met een breed aanbod aan diensten voor de ondernemers van vandaag en morgen. Ons aanbod is gericht op zowel particuliere als zakelijke klanten.  

Blijf op de hoogte van onze blogs

Maximaal 1 e-mail per week op donderdag om 8.30 en enkel als er nieuwe blog berichten zijn.

nl_NLDutch